Wie zijn wij?

Het nieuws dat Ineos een nieuwe 'plastiekfabriek' wil bouwen in de Antwerpse haven, leidt begin 2019 tot intens mailverkeer. Het is duidelijk dat verschillende Antwerpenaars bijkomende installaties voor plasticvervuiling op basis van het gevaarlijke en vervuilende schaliegas mét nefaste gevolgen voor het klimaat als compleet hallucinant ervaren.


Verontwaardigde burgers van allerlei achtergrond vinden elkaar.
De klimaatbetoging van 27 januari 2019 brengt 70.000 mensen op de been. Voor het eerst verschijnt daar een bord ‘Stop Ineos’. De website www.stopineos.be gaat online.

Eind augustus 2019 dient Stop Ineos samen met Antwerpen Schaliegasvrij voor 5.753 burgers een bezwaarschrift in bij het omgevingsloket. Vandaag willen we dat opnieuw doen. Maar we zijn beperkt. 
Door volumebeperkingen, spamfilters en blokkering van mails halen we zelfs de spambox niet van mensen die 100% betrokken zijn en ons bezwaar willen tekenen. Zo bereikten we bij de tweede vergunningsaanvraag van september 2020 minder mensen dan bij de eerste. Bij de volgende en laatste vergunningsaanvraag willen nog meer mensen betrekken bij ons bezwaar. Enkel met jouw hulp kunnen we hierin slagen. 

Door jouw neefjes of nichtjes, je (groot)ouders of je (klein)kinderen ons bericht te sturen en hen op te roepen nu mee te tekenen, hopen we onze beweging te laten groeien. Die hulp door persoonlijke boodschappen hebben we écht nodig om nieuwe mensen te bereiken.  Stuur daarom een bericht met een link naar deze site of naar het bezwaarschrift zodat we de mensen toch kunnen bereiken. Héél veel dank om dit te doen.

'Stop Ineos' dat ben jij en ik.
Wij samen kunnen druk zetten op politici tot deze hallucinante plannen fundamenteel worden bijgestuurd. 

We beseffen dat deze strijd niet gemakkelijk is en zoals 'David tegen Goliath', maar met uw hulp hopen we dit project ernstig bij te sturen of te vertragen. Elke maand vertraging is 100.000 ton CO2-uitstoot vermeden en worden zo'n 65 miljoen euro subsidies niet weggegooid.

Daarom vragen we ons bezwaarschrift en de info op deze website mee te verspreiden. Door inhoudelijke dossiervorming en correcte argumentatie willen we Vlaanderen vooruit helpen om toekomstbewuste en mondiaal solidaire keuzes te maken.  In het buitenland zien we steeds meer en nieuw wetenschappelijk bewijsmateriaal tegen schaliegas dat voor Ineos cruciaal is. Dat willen we vertalen en bekend maken in Vlaanderen. De argumenten tegen deze plannen willen we correct en overzichtelijk verzamelen op deze site.  Ben je toch van mening dat iets niet helemaal correct is? Laat het ons weten op stopineos@gmail.com, zodat wij het eventueel kunnen aanpassen. Heb je nieuwe info, mail het ons zodat we die kunnen delen binnen onze groep burgers.

Overigens: In het kader van de Europese GDPR-regeling kunt u gerust zijn. Wij beschermen uw persoonsgegevens. Informatie die wij bijhouden van ondertekenaars is veilig bij ons. We geven uw e-mailadres en andere info over u niet door. We bewaren informatie enkel in functie van onze bezwaren tegen  nieuwe petrochemische installaties in de Antwerpse haven. U kunt altijd opvragen welke gegevens wij bijhouden. Je kan steeds uitschrijven door een mailtje te sturen naar stopineos@gmail.com. We beperken onze mails tot het hoogstnoodzakelijke. Heb je zelf nieuws, bijkomende informatie of foto's, wens je frequenter ons studiewerk te ontvangen of wens je actief mee te werken, laat het ons weten.
Eind juni 2019 werd Pieter Lievens, toen ook woordvoerder van Antwerpen Schaliegasvrij geïnterviewd over schaliegas, Ineos en plasticvervuiling. Beluister de podcast via onderstaande link.